2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Jahodový koktejl z mléčného baru

Název Množství a jednotka
jahodová dřeň 120 g
mléko plnotučné 500 ml
jogurt bílý (3.5% tuku) 150 g
moučkový cukr 2 lžičky

Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření:
Mamut :-)


Vzpomínáte na ty úžasné jahodové koktejly z mléčných barů? Tak takhle si je připravíte sami. Bez slavných modifikovaných kukuřičných škrobů a podobných chuťovek. Poctivý, jahodový, nenapodobitelný.



Postup
Mléko nalijeme do mixéru, přidáme bílý smetanový jogurt, dvě lžičky moučkového cukru a jahodovou dřeň a vše společně rozmixujeme. Pokud se zdá málo sladký, přisladíme.
Místo dřeně můžeme samozřejmě použít čerstvé jahody nebo jahodovou marmeládu.


 


RECEPTY

Kuřecí prsa plněná špenátem a ricottou

Postup: Na lžíci másla necháme zpěnit najemno nasekaný česnek, přidáme baby špenát a... zobrazit recept

RECEPTY

Biftek se šunkou a vejcem

Postup: Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z uzeného bůčku

Postup: Uzený bůček - pokud máme bůček s kostí a kůží, vykostíme jej a kůži odřízneme,... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová omáčka s uzeným masem

Postup: V osolené vodě uvaříme uzené maso, můžeme použít uzený jazyk, doba vaření bude... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...